Имате сайт и желаете повече посещения за него. Това е което търсите.

събота, 1 декември 2007 г.

Еднокракият Джо




В автосервизът, където работя, всеки ден долита гълъб с едно краче.Каца някъде вътре в помещението и търпеливо, без да досажда, чака да го нахраня. Един ден клиент страстен гълъбар ни разказа, че в жилищните блокове, където гълъбите снасят има и мишки. Тези гризачи нападали безпомощните пиленца и ги убивали. Джо явно е извадил късмет и е жертвал “само”единия си крак и част от пръстите на другия.


Погледнах към сивото и проскубано същество на земята. То също ме погледна. В погледа му нямаше отчаяние, безнадеждност или нещо подобно.Защо ли го очаквах от птица? Всичките му по-силни събратя го биеха, прескачаха и избутваха в стремежа си да докопат храната. Той просто не беше достатъчно силен и бърз. Казват, че природата си знае работата и по принципа на: “По-силния-оцелява”, преценява чии гени да продлъжат възпроизводството и кои не. Само, че по тази логика мишката просто е трябвало да го убие. Започнах редовно да прогонвам по-силните му събратя и да го храня с гранули кучешка храна. Необичайно е да, но той си я харесваше. Всъщност точно така го видях за пръв път- кълвеше от гранулите на една от овчарките ни и предизвика веселие сред колегите, как гълъб набива като зло куче. Ядеше настървено и като за последно. Всеки ден идва. Вече не е нито толкова слаб, нито толкова проскубан. Но до като другите гълъби се навират целите в чувала за да достигнат храната, Джо никога не нахалства. Чака с търпеливото достойнство на египетски фараон,някой да го забележи и нахрани. Постепенно с това си поведение, спечели възхищението и привързаността на всички в сервиза.

Сега всеки, който го види му дава храна и така съм спокойна до като ме няма. Наистина, разпознава ме и знае, че до мен може да стои спокойно, храна от чужди хора приема, само като се отдалечат. Все пак е гладен. Научи се да кълве директно от ръката ми, но аз не държа на това. Може утре, до като ме няма да клъвне от неприятелска ръка. По-добре е да си има инстинкт за самосъхранение. Вече не “набива”, а се храни. С достойнство. Хапва точно колкото си му дал и отлита по негови, гълъбови дела. Мисля, че дори го видях с приятелка JТази птица много ме впечатли и си признавам, че я обикнах. Той е просто гълъб, но ми се струва, че знае цената си. Освен това стана много напет и красив, перушината му лъсна, цветовете преливат на слънчева светлина. Всеки ден го чакам да дойде и се притеснявам ако се забави. Той си установи точно време на посещение и сърцето ми се свива, ако го няма. Зимата е особено трудно да си намират храна, все се притеснявам да не го е хванала котка или сгазила кола. Но той идва. С постоянството на швейцарски чиновник. И ще го чакам всеки ден.

четвъртък, 29 ноември 2007 г.

Чудни имена...

Винаги съм се чудила, как има родители, които без да им мигне окото заклеймяват детето си за цял живот с име, което може да те хвърли по зъби.За това поразрових и намерих някои български имена, които съвсем реално съществуват.Ще се радвам, ако добавите и ваши.
Автономка Шестакова, Партизан Миленков, Африкан Симеонов, Паун Четрафилски, Брилянт Иванов, Пеперудка Йоткова, Букетка Градинарова, Петилетка Пенджакова,Великан Тодоров, Плутон Вакрилов, Веселазасмяна Тодорова, Салфетка Габровлиева, Винету Келешев, Самолетка Първанова, Георги Макаронски, Семка Пройкова, Врабка Цивкова, Гита Пътечкова, Симфония Младенова, Графиня Скринска, Солидар Кесьов, Дечко-Ради Симеонов, Спасител Златков, Джанка Таралингова, Стадион Колев, Двойничка Многознаева, Станетко Пикянски, Европ Кирилов, Стенограф Николов, Жана-Дарк Илиева, Стихия Балканска, Жоржиен Дзезов, Столетник Стойков, Идеал Тухчиев, Сърнела Докова, Изгрев Топков, Телефонка Негритова, Изографил Яков, Титко Педалов, Иконом Иликьов, Тодор Тъпчилещов, Касиер Бранков, Трифон Клатикрушев, Кимирсен Зенгинов, Трошка Пръндачка, Кокона Катърова, Трудолюб Монтянов, Коцкар Фенеров, Утеха Яркова, Левент Кьоров, Хамомилия Васова, Лимонка Крушовска, Храбър Геройски, Майски Рангелов, Цоликофер Недялков, Марулка Сланинкова, Чайка Бележкова, Мучачо Младенов, Шумейкър Йорданов, Надежден Тошев, Щраус Занов, Огретен Негрилов, Ягода Вампирска, Паганини Канчин
Има и други разбира се.... Но тези са уникат нали?

сряда, 28 ноември 2007 г.

Гювечът на Генов-Опасно вкусен!

Нужни продукти:

1/2кг.свинско и 1/2кг.пилешко месо без кости

0,700 кг.картофи

3-4 моркова

2-3 с.л.майонеза

1 с.л.горчица

½ пакетче топено сирене

Сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, малко босилек,масло или олио,

Зеленчуците се нарязват на едро и се слагат в гювеч с мазнината и вода да ги покрива. Задушават се 10-15 минути и се добява месото нарязано на по-големи хапки. Добавят се солта и подправките.След 20-25мин при задушаване на 200°С се прибавят горчицата,майонезата и топеното сирене.Обърква се добре. Готвят се още ~80 минути.Става страхотно! Да си оближеш пръстите!


Bulgarian TOP012345